vad_vi_gor

Fasadmålning

Fasadmålning Stockholm

Varför välja Willmans Måleri för din fasadmålning i Stockholm?

Willmans Måleri har många års erfarenhet av fasadmålning i Stockholm med omnejd. Fasadmålning bör normalt utföras var 5-10 år beroende på fasadens material och klimatets påverkan. Genom att anlita oss undviker du vanliga fallgropar som kan uppstå när man målar själv, såsom ojämn täckning eller färg som flagnar för tidigt, vilket i slutändan sparar både tid och pengar. Vi har genomfört många fasadmålningar för allt från bostadsrättsföreningar och byggbolag till fastighetsägare. Vi levererar alltid högkvalitativa resultat som både förnyar fastighetens utseende och även skyddar den över tid.

Erfarenhet

Alla våra medarbetare har flerårig erfarenhet och utbildning, och självklart är vi certifierade och försäkrade enligt branschstandard. Allt för att du ska känna dig trygg med att få ett arbete av högsta kvalitet.

Kvalitet

Vi använder oss enbart av färg och utrustning från välkända kvalitetsleverantörer, där vi vet att produkten håller högsta klass. Med ett brett kontaktnät kan vi säkerställa att alltid hålla konkurrenskraftiga priser för att du som kund ska få så mycket som möjligt för pengarna.

Nöjda kunder

Som en del i vår vision att ha 100 procent nöjda kunder har varje kund som anlitat oss möjlighet att betygssätta oss på Google. Så ta oss inte bara på orden, läs vad våra tidigare och befintliga kunder säger om oss. Vi är aldrig bättre än vårt senaste projekt.

Fasadmålning på gröna kedjehus

Förberedelse och grundarbete

Innan själva målningen påbörjas, utförs noggranna förberedelser för att säkerställa bästa möjliga resultat. Vårt team tar hand om allt från rengöring av ytor till reparationer och grundmålning. Genom att använda de senaste teknikerna och materialen garanterar vi att underlaget är optimalt för målningen för att slutresultatet ska bli så hållbart och snyggt som möjligt.

Målning och efterarbete

När förarbetet är klart börjar våra erfarna målare i Stockholm att måla fasaden. Vi använder oss alltid av högkvalitativ färg som behåller sin färg och finish länge och bidrar till ett långvarigt skydd mot väder och vind. Kvalitetsfärg bildar en robust barriär som minimerar risken för skador som sprickbildning, flagning och mögelväxt vilket är både kostnadseffektivt och miljövänligt. Efter att fasadmålningen är klar genomför vi en noggran städning och slutkontroll för att säkerställa att du som kund är nöjd med vårt arbete. Vi strävar efter att göra fasadmålningsprocessen så smidig som möjligt för alla våra kunder, oavsett om det är stora företag eller privatpersoner i Stockholm.

Tips för att måla specifika fasadtyper

Att måla fasaden på ditt hus kan ge ett snyggt resultat och skydda strukturen för många år framöver. Olika material kräver olika tekniker och preparat för bästa resultat. Här ger vi dig råd om hur du målar tre populära typer av fasader: putsad fasad, lockpanel fasad och användning av tjärvitriol.

Måla putsad fasad

Att måla en putsad fasad kräver noggrann förberedelse för att säkerställa att färgen fäster ordentligt och ger ett hållbart skydd. Börja med att rengöra ytan grundligt för att ta bort smuts, mögel och lösa partiklar. Ett tips är att använda en högtryckstvätt på ett lägre tryck för att inte skada putsen. När ytan är ren, inspektera för eventuella sprickor eller skador och reparera dessa med en lämplig putsreparationssats. Primer är avgörande för putsade ytor, då den hjälper till att jämna ut sugningen och förbättrar färgens vidhäftning. Välj en andningsbar fasadfärg som är speciellt utformad för putsade ytor för att minimera risken för fuktskador och sprickbildning.

Måla lockpanel-fasad

Lockpanel-fasader är populära för deras visuella tilltalande och hållbarhet. När du målar en lockpanel-fasad, börja med att säkerställa att träet är torrt och fritt från damm, smuts och alger. Använd en borste eller blås med tryckluft för att rengöra panelerna effektivt. Applicera en trägrund för att skydda träet och förbättra vidhäftningen av färgen. Använd sedan en högkvalitativ, väderbeständig ytterfärg som är lämplig för träytor. Måla med pensel eller rulle, och se till att täcka alla skarvar och kanter noggrant för att förhindra vatteninträngning. Det kan vara nödvändigt att applicera två lager färg, beroende på färgens täckförmåga och träets tillstånd.

Tjärvitriol på din fasad

Tjärvitriol har traditionellt använts för att skydda och konservera träfasader, särskilt i nordiska klimat. Det ger ett vattentätt skydd som samtidigt tillåter träet att “andas”. Innan applicering, se till att träet är rent och torrt. Behandlingen är mest effektiv på nytt, obehandlat trä men kan också användas på tidigare behandlade ytor som har åldrats eller bleknat. Applicera tjärvitriolen med en pensel, och se till att täcka alla ytor jämnt. Tjärvitriol får träet att mörkna och tar fram en mörkbrun till svart nyans. Efter att du behandlat träet med tjärvitriol, är det viktigt att hålla ett öga på det och sköta om det lite extra, särskilt på ytor som är utsatta för hårt väder.

Intresserad? Skicka ett meddelande

En pålitlig partner. Med kort varsel kan vi hjälpa till med det mesta inom måleri – ett mail eller samtal bort.

"*" indicates required fields

Namn*
E-post*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Fler tjänster inom målning

Takmålning

Ge innertaket en uppfräschning eller en omedelbar förvandling med en ny takfärg.

Fönstermålning

Förbättra era fönsters livslängd och utseende med professionell fönstermålning.

03

Trapphusmålning

Ge trapphuset ett lyft och skapa en inbjudande känsla med trapphusmålning.

04

Tapetsering

Skapa stämningsfulla rum med med noggrant utförd tapetsering för fondväggar eller hela rum.